Poppodium Mezz. Extension
Breda, Netherlands

Het poppodium Mezz is een belangrijk gebouw in het internationale oeuvre van de architect Erick van Egeraat. Het gebouw is zowel nationaal als internationaal gepubliceerd. Erick van Egeraat is auteursrechthoudende van het bestaande gebouw, en hecht waarde aan een zorgvuldige omgang met dit bijzondere ontwerp. De wensen van de gebruiker en gebouweigenaar zullen ingrijpende gevolgen hebben voor de architectuur van zowel het interieur als het exterieur van het popcentrum. De gewenste aanpassingen aan het gebouw dienen dan ook zeer zorgvuldig en in lijn met het oorspronkelijke ontwerp te worden uitgevoerd.

Het huidige loading dock blijkt te klein voor de grootste trailers die worden gebruikt door bezoekende artiesten. Daarnaast was er bij Mezz behoefte aan opslag in het backstage gebied, en is huidige loading dock daarom nu deels in gebruik als opslag. In de huidige situatie worden het merendeel van de vrachtwagens buiten het gebouw geladen en gelost. Dit is een onwenselijke situatie ten opzichte van de naast gelegen appartementen.

Een andere behoefte is toiletten in het backstage gebied die ook voor het personeel toegankelijk zijn. Tot slot is er een grote wens om een directe verbinding te maken tussen de loading dock en de hoofd foyer ruimte.

Country
Netherlands
City
Breda
Function
Mixed-use
Size
120 m2
Assigned by
Municipality of Breda
Status
Design in 2017
Completed in 2019

Blueprint